Barn och Familj

Tillsammans skapar vi minnen för livet. Jag strävar efter naturliga bilder och med bus och lekar försöker jag fånga äkta skratt och leenden. Med barn framför kameran vet man aldrig vad som händer. De blir blyga, vill inte sitta stilla, gör grimaser eller springer iväg så fort de ser kameran. Men barn behöver inte sitta stilla och le på beställning, jag vill fånga deras personlighet.

Jag har en liten studio med mjukt ljus där vi kan fotografera de små barnen och den lilla familjen. För barn med mycket spring i benen och större familjer är det lättare att vara utomhus där det finns mer plats och det blir lättare att få variation i bilderna. Vi fotograferar naturligtvis inte bara barnen, utan hela familjen, de bilder som betyder mest om många år är troligen de då hela familjen är samlad.

--- Elin, Alva och Elvira ---

"Åsa är en begåvad fotograf som har mycket god hand med rörliga barn och lite stressade föräldrar. Hon skapade ett lugn och en verkligt trevlig stund under fotograferingen. Jag kommer gärna tillbaka för hon fångade barnens innersta."

Utomhus

Utomhus finns så många miljöer att välja bland. Alla årstider ger fantastiska bilder och det finns massor av plats för bus och lek.

Antingen har ni en favoritplats att vara på eller så låter ni mig hitta en fin plats, jag känner till många fina platser i närområdet.

Vill ni kombinera fotograferingen med några bilder i studion går det naturligtvis bra.

Om det ser ut att bli dåligt väder bokar vi om helt utan extra kostnad.

Studion

I studion får den lilla familjen plats och i mjukt ljus tar vi naturliga bilder.

Bilderna tas mot vit bakgrund, men bilderna blir aldrig så där kritvita utan behagligt mjuka.

Där finns olika rekvisita att låna, t ex stolar, filtar, leksaker och resväskor. Men det är alltid roligt att ta med något eget.

Vill ni kombinera fotograferingen med några bilder utomhus går det naturligtvis bra.

--- Marie ---

"Det här med att stå framför en kamera är inte min grej. Men fotograferingen av hela familjen en solig sommardag blev ändå ett härligt minne med många fina bilder att njuta av."

Innan Fotograferingen

Vill ni fotograferas utomhus eller i studion eller kanske både ock?

Vilka vill ni ska fotograferas? Är det något särskilt ni önskar från fotograferingen? Berätta gärna för mig innan.

Det är alltid bra att försöka boka i god tid för att lättare hitta en tid som passar er. Om ni vill vara ute och det ser ut att bli dåligt väder bokar vi om helt utan extra kostnad.

Skicka din bokningsförfrågan längst ner på sidan.

 

Val av Kläder

Kläderna är så mycket viktigare än man kanske tror. Inte för att ni behöver vara uppklädda, men det ger en sådan harmoni i bilderna om det är genomtänkt.

Välj gärna kläder i ungefär samma färgskala även om det inte behöver matcha. Milda färger i pastell och naturfärger brukar passa mina bildstil bäst, men framförallt är det bra att försöka undvika stora mönster och grälla färger.

Det finns tid för ombyte under fotograferingen om ni vill det. En liten garderob med lånekläder finns för barn upp till ca 3 år.

Jag diskuterar gärna klädval med er innan fotograferingen.

 

Efter Fotograferingen

2-3 veckor efter fotograferingen kommer ni till studion för att titta på de utvalda bilderna och välja produkter. Vi börjar med att titta på ett bildspel samtidigt som vi fikar lite.

Därefter går vi noga igenom bilderna och ni får se olika produkter och förslag på hur bilderna kan kombineras. Jag hjälper er igenom hela urvalsprocessen.

Om det passar er bättre kan ni istället få ett webbgalleri att välja bilder från.

Detta ingår

Gemensam planering per mejl

Lån av rekvisita

1  h fotografering

Lätt redigering av alla utvalda bilder

Personlig bildvisning i min studio, med hjälp att välja bilder

*****

Pris 800 kr

Bilder köps till enligt särskild prislista

Boka din fotografering

 

Vad roligt att du vill boka en fotografering hos mig!

Jag ser fram emot din förfrågan. Vi kommer att få en så trevlig stund tillsammans.

Försök att fyll i formuläret så noga som möjligt så blir det lättare för mig att förstå vad du vill ha för en fotografering.

Om du inte har fått svar inom några dagar så titta bland skräpposten, ibland hamnar mina meddelanden tyvärr där.

UtomhusStudio